Ikke få meg til å klikke

av Kvinnekonsulenten

Kjære Fredrik Drevon. I innlegget ditt ”Slik banaliseres mediene” har du, som mange andre, kritisert nettjournalistikken. Selv om jeg har en tendens til å være svært negativt selv til tider, hater jeg når det oser negativitet av andre (en egoistisk tanke i grunn, men så er jeg jo bare et menneske, og vi mennesker ”har jo alltid rett”). Som kronikken din. Selv er du journalist, men i dette innlegget har du ikke mye pent å si om nettjournalistikken. Kanskje det at du er i nettopp denne posisjonen gir deg rett til å kritisere nettjournalistikken mer enn andre, men da er det vel også rom for å se fordelene og mulighetene nettjournalistikken har?

Si at du har en viktig sak å få igjennom. Ta den store debatten om mobbing for eksempel – et samfunnsproblem som stadig dukker opp i nyhetene. I høst så vi historien om Odin, en 13 år gammel gutt som ble mobbet. Han ble mobbet så mye at han til slutt valgte å ta sitt eget liv. En forferdelig historie gikk landet rundt, men det var også så mye mer enn bare denne ene historien. Historien om Odin satte i gang en stor debatt overalt i Norge. Alt vi trengte for å få i gang denne debatten var den første delingen av Odins historie. Og det første klikket. Det klikket som førte til at flere klikket seg inn. Og flere. Og flere. På kort tid visste nordmenn både i nord og sør om Odin. Flere engasjerte seg i samfunnsdebatten. Folk ble oppmerksom på et alvorlig problem mange kanskje ikke hadde tenkt så mye over tidligere. Flere ønsket å ta en del i noe, å få slutt på dette problemet. Og alt det startet med var en deling, og et klikk.

Så da spør jeg deg, Fredrik Drevon. Neste gang du sier at alt handler om klikk, eller noe annet for den saks skyld… Er det nødvendigvis en dårlig ting? Kanskje er det mye som handler om klikk uavhengig av innhold, men langt fra alltid er dette tilfellet. Ofte kan det første klikket være det viktigste steget på en lang og viktig reise.

Reklamer